Velg en side

Det er vel ikke så mange som forbinder Las Vegas med noe annet enn opplyste gater, luksus-hoteller og kasino på rekke og rad. Byen midt i ørkenen har også andre ting å tilby.

Så er man ung og villig til å reise ut, kan man jo godt studere ved universitetet i Las Vegas. University of Nevada som det opprinnelig heter, har campus både i Reno og Las Vegas.

Har man lyst til å studere i utlandet, kan Las Vegas være den ypperlige muligheten.

Det er en del ting man må ta forbehold om før man bestemmer seg for det. Blant annet kan det være lurt å søke om utenlandsstipend gjennom Lånekassen og videre få veiledning av ANSA, organisasjonen for norske studenter i utlandet. Studiestedet er godkjent.

Så må man sjekke om utdanningsstedet er godkjent for de norske stipendene og hvilke studier de tilbyr. De er kjent som sine gode studier innen utøvende kunst, ingeniør og design. Ellers har universitetet et sterkt forskermiljø innenfor naturvitenskapene.

Dersom man vil ha stor mulighet til å jobbe under studiene og etterpå, kan man jo også studere hotell og servicefagene. Det er som kjent ikke langt til luksus-hotellene på The Strip.

Det kan også være smart å få med seg forskjellene på det amerikanske og det norske systemet. For det er ikke sikkert at alt er slik som det er i hjemlandet. En bachelorgrad blir kalt undergraduate degree, og den strekker seg over 4 år. Før man kan fullføre studiet må man ta en rekke andre fag som kalles core courses som skal danne grunnlaget for bachelorgraden. Mange av fagene er realfag.

En hovedoppgave skal velges i slutten av studie, og man kan velge mellom major eller minor alt etter hvor stor denne fordypningen skal være.

Skal man gå videre etter bachelorgraden kan man ta såkalte graduate studies som innebærer en master eller doktorgrad. Her kan man velge en akademisk eller et profesjons-studie.

Dersom man er interessert i å studere ved UNLV, kan man søke gjennom nettsiden deres. Universitetet er et mangfold av fakulteter, studenter ansatte og alumni, hvor man sette individet i fokus gjennom sine aktiviteter. Dette måler de ved å se på noen aspekter:

*Innflytelse av forskning, studier og kreative aktiviteter

*Utbyttet av studentenes prestasjoner

*Utdanning og arbeid

*Intellektuelle aktiviteter, patenter og entreprenørskap

Det kan være smart å finne ut litt om kostnadene ved å studere i utlandet. På hjemmesiden deres ligger en oversikt over hva studiet koster, og hva det koster å bo på campus. Selv om man får stipend og lån fra Lånekassen, kan det bli kostbart i lengden. Derfor kan man også skaffe seg Legathåndboka, en bok som lister opp alle legatene som finnes. Oversikt kan man finne for eksempel her.

Et annet tips kan være å spare opp noen penger før man reise over dammen, for eksempel på en sommerjobb. I tillegg kan man spørre noen slektninger om bidrag, men her må man nesten vurdere situasjonen selv.

Kappa Alpha, Delta Phi, Psi Ypsilon

Sosialt vil man forbrødres i sosiale foreninger med greske navn (som Kappa Alpha, Delta Phi, Psi Ypsilon osv.). Her vil man omgås likesinnede, både for å studere i kollokviegrupper, men også for å feste og være sosiale.

Som student på universitetet i Nevada, har man et godt utgangspunkt for å utforske hele USA. Flyplassen er en internasjonal flyplass med forbindelser til resten av landet, og ellers i verden.

Det å ta sine studier i utlandet kan være en fin måte å benytte tiden som ung voksen. Det er intet unntak å studere i Las Vegas. Her vil man få minner for livet, og en god utdanning på høyt nivå.