Velg en side

Kjente Norske Pokerspillere

Denne listen representerer noen av de mest kjente norske pokerspillerne som har oppnådd suksess både nasjonalt og internasjonalt. Deres prestasjoner viser at det er mulig å tjene betydelige summer gjennom ferdighetsbaserte kortspill.

 1. Annette Obrestad
  • Annette Obrestad er en av Norges mest kjente pokerspillere, kjent for sin seier i World Series of Poker Europe (WSOPE) i 2007, hvor hun vant omtrent £1 million. Hun startet sin pokerkarriere online og er kjent for sin evne til å spille uten å se på kortene sine.
 2. Felix Stephensen
  • Felix Stephensen er kjent for sin andreplass i World Series of Poker Main Event i 2014, hvor han vant over $5 millioner. Hans prestasjon i denne prestisjetunge turneringen har gjort ham til en av Norges mest suksessrike pokerspillere.
 3. Johnny Lodden
  • Johnny Lodden er en av de mange norske casinospillere. Han er en profesjonell pokerspiller fra Jørpeland, kjent for sin suksess både online og i live-turneringer. Han har tjent flere millioner dollar gjennom sin karriere og har deltatt i mange store turneringer som European Poker Tour (EPT).
 4. Thor Hansen
  • Thor Hansen, ofte omtalt som «Gudfaren av norsk poker», har vært en viktig figur i pokerverdenen. Han har vunnet over $2,9 millioner i live-turneringer og har to WSOP-armbånd. Hans karriere har vært en inspirasjon for mange norske pokerspillere.
 5. Aylar Lie
  • Aylar Lie er en tidligere glamourmodell som har hatt suksess som pokerspiller. Hun har deltatt i flere internasjonale turneringer og har vunnet betydelige summer, inkludert en førsteplass i en turnering under European Poker Tour (EPT).
 6. Andreas Høivold
  • Andreas Høivold er kjent for å vinne European Poker Tour Dortmund i 2007, hvor han tok hjem over €670,000. Hans suksess i denne turneringen satte ham på kartet som en av Norges topp pokerspillere.
 7. Ola Amundsgård
  • Ola «Odd_Oddsen» Amundsgård er en kjent norsk online pokerspiller, spesielt i PLO (Pot-Limit Omaha). Han har vunnet betydelige summer gjennom online spill og er kjent for å utfordre norske politikere til pokerdueller.
 8. Henrik Tollefsen
  • Henrik Tollefsen har gjort seg bemerket i Asia, hvor han har vunnet flere turneringer. Han har også hatt suksess i Europeiske turneringer og har samlet inn betydelige gevinster gjennom sin karriere.
 9. Ylva Thorsrud
  • Ylva Thorsrud er en profesjonell pokerspiller og kjent figur i det norske pokerfellesskapet. Hun har hatt suksess i flere turneringer og er også kjent for sitt arbeid med å fremme poker som et ferdighetsspill.
 10. Morten Klein
  • Morten Klein er en norsk pokerspiller og forretningsmann. Han har hatt suksess i flere internasjonale turneringer og har vunnet betydelige summer. Klein er også kjent for sin involvering i spillindustrien.
 11. Espen Jørstad
  • Espen Jørstad er en profesjonell pokerspiller fra Norge som har hatt suksess både online og i live-turneringer. Han har vunnet betydelige summer og er kjent for sin dyktighet i No-Limit Hold’em.
 12. Stephan Kjerstad
  • Stephan Kjerstad er en norsk pokerspiller som har oppnådd suksess i internasjonale turneringer. Han har samlet inn store gevinster og er kjent for sin aggressive spillestil.
 13. Sigurd Eskeland
  • Sigurd Eskeland har vunnet et WSOP-armbånd og har hatt suksess i flere internasjonale turneringer. Han har tjent betydelige summer og er en respektert figur i det norske pokerfellesskapet.
 14. Kjetil Flåten
  • Kjetil Flåten er en norsk pokerspiller med flere gode plasseringer i europeiske turneringer. Han har samlet inn store gevinster og er kjent for sin tålmodige og strategiske spillestil.
 15. Andreas Walnum
  • Andreas Walnum er kjent for sin suksess i online poker. Han har vunnet betydelige summer gjennom online spill og er respektert for sin dyktighet i turneringer og cash games.
 16. Bjørn-Erik Glenne
  • Bjørn-Erik Glenne er en norsk pokerspiller som vant EPT Barcelona i 2006, hvor han tok hjem €691,000. Hans prestasjoner i pokerturneringer har gjort ham til en kjent figur i det norske pokerfellesskapet.
 17. Trond Eidsvig
  • Trond Eidsvig har hatt suksess i flere europeiske turneringer, inkludert flere finalebordplasseringer i EPT. Han har tjent betydelige summer og er kjent for sin analytiske spillestil.
 18. Helge Stjernvang
  • Helge Stjernvang er en norsk pokerspiller med flere gode plasseringer i internasjonale turneringer. Han har samlet inn store gevinster gjennom sin karriere og er kjent for sitt taktiske spill.
 19. Kristian Ulriksen
  • Kristian Ulriksen er en norsk pokerspiller kjent for sin suksess både online og i live-turneringer. Han har vunnet betydelige summer og er respektert for sin dyktighet i No-Limit Hold’em.
 20. Vegard Nygaard
  • Vegard Nygaard er en norsk pokerspiller som har hatt suksess i flere internasjonale turneringer. Han har samlet inn store gevinster og er kjent for sin aggressive spillestil.
 21. Thomas Middelthon
  • Thomas Middelthon er en norsk pokerspiller som har oppnådd suksess i europeiske turneringer. Han har tjent betydelige summer og er kjent for sin tålmodige og strategiske spillestil.
 22. Odd-Erlend Jensen
  • Odd-Erlend Jensen er en norsk pokerspiller med flere gode plasseringer i internasjonale turneringer. Han har samlet inn store gevinster gjennom sin karriere og er kjent for sitt analytiske spill.
 23. Jan Olav Sjåvik
  • Jan Olav Sjåvik har vunnet betydelige summer gjennom sin pokerkarriere og har flere finalebordplasseringer i internasjonale turneringer. Han er kjent for sin konsistente og strategiske spillestil.
 24. Frode Fagerli
  • Frode Fagerli er en norsk pokerspiller som har oppnådd suksess i europeiske turneringer. Han har samlet inn store gevinster og er kjent for sitt taktiske spill.
 25. Stig Rune Kveen
  • Stig Rune Kveen er en norsk pokerspiller med flere gode plasseringer i internasjonale turneringer. Han har tjent betydelige summer og er kjent for sin tålmodige og strategiske spillestil.

En dypdykk i Norges pokerkultur

Poker er et spill som har fanget interessen til mange nordmenn, og i de senere år har pokerlag blitt en viktig del av denne interessen. Norske pokerlag, både formelle og uformelle, samler spillere fra alle samfunnslag for å nyte spillet, utfordre hverandre, og skape et fellesskap. Denne artikkelen utforsker den unike kulturen rundt norske pokerlag, deres struktur, og hva som gjør dem så populære.

Pokerlag i Norge varierer fra små, uformelle samlinger til større, organiserte turneringer. I mange tilfeller begynner det hele i det små, med venner og bekjente som møtes for å spille sammen i stuen en lørdagskveld. Disse uformelle pokerlagene er ofte preget av en avslappet atmosfære, hvor det sosiale aspektet er like viktig som spillet selv. Spillere kan diskutere strategier, dele historier, og nyte en kveld med vennskapelig konkurranse.

Lars Pedersen, en ivrig pokerspiller fra Oslo, beskriver sitt første møte med pokerlag: «Jeg begynte å spille poker med noen venner for mange år siden. Det var en flott måte å tilbringe tid sammen, og det var spennende å prøve å forbedre mine ferdigheter. Over tid ble vi mer seriøse, og vi begynte å delta i større turneringer.»

Overgangen fra uformelle samlinger til organiserte turneringer markerer et viktig skille i mange pokerlag. De som ønsker å ta spillet til neste nivå, deltar ofte i lokale turneringer arrangert av pokerklubber eller online plattformer. Norske pokerklubber, som Oslo Pokerklubb og Trondheim Pokerklubb, tilbyr strukturerte miljøer hvor spillere kan konkurrere under regulerte forhold. Disse klubbene gir også spillere muligheten til å kvalifisere seg til nasjonale og internasjonale turneringer.

NM

Et kjent eksempel er Norgesmesterskapet i poker (NM), som arrangeres årlig og tiltrekker seg spillere fra hele landet. NM har blitt en viktig begivenhet i norsk pokerkultur, og vinnerne av disse turneringene får ofte stor anerkjennelse i pokerfellesskapet. I 2020 vant Stian Johannessen hovedturneringen, noe som skapte overskrifter i norske medier. «Å vinne NM var en drøm som gikk i oppfyllelse,» sier Johannessen. «Det er et bevis på at hardt arbeid og dedikasjon lønner seg.»

Pokerlag i Norge møter imidlertid utfordringer på grunn av landets strenge spillereguleringer. Ifølge norsk lov er det begrensninger på pengespill utenfor statlig regulerte arenaer som Norsk Tipping. Dette har ført til at mange pokerlag opererer innenfor strenge retningslinjer for å unngå juridiske problemer. Selv om dette kan være en utfordring, har det også ført til en økt bevissthet rundt ansvarlig spill og et fokus på det sosiale og strategiske aspektet av poker.

Online poker har også hatt en betydelig innvirkning på norske pokerlag. Internett har gjort det mulig for spillere å delta i turneringer og konkurrere mot motstandere fra hele verden uten å forlate hjemmet sitt. Plattformer som PokerStars og 888poker tilbyr omfattende turneringsplaner og cash games som appellerer til både nybegynnere og erfarne spillere. For mange har online poker blitt en inngangsport til den bredere pokerverdenen, og det har gjort det mulig å bygge ferdigheter og selvtillit før man deltar i live turneringer.

For eksempel, Johnny Lodden, en av Norges mest kjente pokerspillere, startet sin karriere online før han ble en profesjonell spiller. Lodden har deltatt i mange internasjonale turneringer og har blitt et kjent navn i pokerverdenen. Hans suksess har inspirert mange norske spillere til å satse på poker, både online og i live turneringer.

Samlet sett er norske pokerlag et levende og dynamisk aspekt av landets pokerkultur. Fra vennlige spillkvelder hjemme til konkurranser i store turneringer, gir pokerlag en plattform for spillere til å utvikle ferdigheter, knytte bånd, og oppleve spenningen ved konkurranse. Til tross for reguleringsutfordringer, fortsetter poker å blomstre i Norge, drevet av dedikasjonen og lidenskapen til spillerne. Med en rik historie og en lys fremtid, vil norske pokerlag utvilsomt fortsette å være en viktig del av landets spillmiljø.