Velg en side

Det er ikke rart Las Vegas er gjenstand for en del filmer opp gjennom tiden. Det er mange ting å ta tak i fra denne ville byen, med både gambling, hoteller, kriminalitet, gangstere og ville fester. Sånt går det an å lage film av. Mange filmer er fartsfylte actionfilmer, mens andre er morsomme komedier. Noe som er felles for dem er at man får et flott inntrykk av byen som aldri sover.

Sleepless

En av de siste bidragene til filmer om byen er thrilleren Sleepless. Denne filmen handler om to korrupte politimenn som stjeler en forsendelse med kokain som de oppdager på en patrulje. Samtidig som de gjør dette blir de satt på saken, noe de frivillig går med på slik at det ikke skal vekke mistanke til dem selv. Men skurkene har fattet mistanke, og det kidnapper sønnen til Vincent (spilt av Jamie Foxx), og forlater ham skadet og livløs. Her blir det full action i kasinoet skurken Rubino selv driver, der han legger bagen med kokain i bytte for sønnens liv. Det hele ender med død og fordervelse, i et fartsfylt drama. Filmen kan henspille på en tid i Las Vegas historie som omhandlet kriminelle gjenger, korrupte politimenn og farlige miljøer.

Last Vegas

En annen film er komedien Last Vegas. Denne filmen handler om fire pensjonerte venner som drar til Las Vegas for å feire utdrikkingslaget til den ene av dem som skal gifte seg med sin nye flamme. Hun er så ung at hun kunne vært barnebarnet hans. Det er vennene Bill, Paddy, Sam og Archie som er de fire vennene. De er spilt av Michael Douglas, Robert de Niro, Kevin Kline og Morgan Freeman. Det er Bill som skal gifte seg, vennegjengens selvskrevne ungkar, som endelig har funnet sin drømmedame, en 32 år ung kvinne. De skal nå leve ut sine siste drømmer og leve som om de var like unge som da de ble venner for over 50 år siden. Men de finner fort ut at både dem selv og byen Las Vegas har utviklet seg på måter de aldri ville trodd. Veldig tidlig i filmen møter likevel Bill den aldrende artisten Mary, som viser dem rundt i byen. Etter hvert viser det seg at det er henne som skal bli Bills alibi. Om det er bevisst eller ikke, kan man se tilbake på den famøse gjengen The Rat Pack fra gamle dager. The Rat Pack bestod av personligheter som Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Frank Sinatra, Dean Martin også videre. De fire barndomsvennene kommer opp i mange ulike komiske situasjoner.

Fear and Loating in Las Vegas

Man kommer ikke utenom den svarte komedien Fear and Loating in Las Vegas, som aldri ble en kassasuksess, men som fikk et oppsving da den kom på DVD noen år etterpå. I hovedrollene traktere Johnny Depp og Benicio del Toro skuespillet perfekt, som to journalister som skal dekke et ørkenrace, men som ender opp med fullstendig skandale, da de fra første stund inntar psykadeliske stoffer. De tar på en haiker på vei til Las Vegas, men før han vet ordet av det, er de to gærningene allerede langt inni rusen. Da haikeren forskremt hopper av, tar rusen en fæl vending, og de får begge en typisk ”bad trip”. I all hast skynder de seg til Las Vegas for å gjemme seg i mengden før politiet for tak i dem. Dette er bare starten av filmen, som nå har status som kultfilm.

Disse tre filmene er bare noen av en hel rekke filmer fra 1950-tallet og oppover som omhandler den ville byen. Ønsker man flere tips til filmer om Las Vegas, kan man søke dem opp på kjente søkemotorer på internett.