Velg en side

Det er ikke langt fra Las Vegas og før man befinner seg midt i ørkenen. Hele området som danner staten Nevada, er tørt og karrig, og det er bare Las Vegas by som blinker og dirrer ute i ødet døgnet rundt. Det skulle man hvert fall tro. For rundt om kring skjer det mystiske ting. Lysfenomener på nattehimmelen har blitt observert mange ganger. Området er opphav til en masse hemmelig etterretning og grobunn for konspirasjonsteorier og observasjoner av uidentifiserte flygende objekter (UFO).

Det er heller ikke langt til Area 51, det militære senteret hvor det i senere tid har blitt konstatert at prøveflyginger av fly som Oxcart og SR-71 har blitt gjennomført. En 3 timers kjøretur fra byen, finner man området som folk mener det huses rester fra en utenomjordisk krasjlanding som skulle ha skjedd i nærheten (Roswell, New Mexico), og at det er akkurat derfor anlegget har blitt lagt her. Området var det langt fra offentlighetens oppmerksomhet, og langt ute i ørkenen med en av landets minst trafikkerte veier. I ettertid har den fått kallenavnet ET-veien (extraterrestrial). Det sies at det skal være laboratorier med utenomjordiske vesener og romfartøy langt under bakken, noe som bare et fåtall enten kan bekrefte eller avkrefte.

Hele området Area 51 er avstengt og det er ingen adgang for uvedkommende. Det finnes ingen form for omvisning eller anledning til å fotografere. Området er sterkt bevoktet. Allikevel er det mange som prøver å få glimt av noe sensasjonelt ved å vandre rundt de oppsatte gjerdene.

På veien til Area 51, kan man ta turen innom Amargosa Valley. Her finner man en liten veikro med diverse tilbehør, hvor man kan stoppe for påfylling av både drivstoff og mat. Bygningen i lime og rosa, kan både utenforstående turister og andre konspiratører lett lokkes inn. Ikke langt fra verdens største kinaputt (World´s largest firecracker M-800), er stedet av den litt lugubre sjangeren, men man får virkelig følelsen av å være midt i ingenmannsland. På kveldene dukker det opp lettkledde bardamer som også vil bidra til at oppholdet blir perfekt.

Når man begynner å nærme seg Area 51, kommer man til en bitteliten landsby kalt Rachel, med kun 40 innbyggere. Stedet lever kun som et stoppested for dem som søker å finne ut mer om det hemmeligstemplede området. Kjerreveier fører videre innover. Det rister og hopper i bilen, og endeløs ørken synes å være det eneste som ligger foran. Ut av ingenting dukker portalen opp. Vel fremme ved inngjerdingen ser man den store skiltet med påskriften ”adgang forbudt”.

Det er hvert fall ingen tvil om at stedet Area 51 finnes og at det er mange som drar dit for å oppleve den mystiske og spennende militære innhegningen. Hva som befinner seg innenfor vites ikke, og om man noen sinne får vite det, er det ingen som vet.

Uansett er stedet perfekt for dem som fantaserer om utenomjordiske fenomener og den slags.

Tilbake i Las Vegas kan man stikke innom National Atomic Testing Museum. Her kan man få omvisning på senteret som viser den amerikanske militære historien når det gjelder bygging av den første atombomben og prøvesprengningene de har gjennomført. Hele atmosfæren i området brygger på spennende historie og mystikk. Kan det ha kommet aliens fra fjerntliggende strøk til planeten og har de krasjlandet akkurat her? Drives det forskning på høyt nivå under bakkenivå langt inni ørkenen? Eller er det hele bare et simpelt salgstriks eller er det bare andre som har hengt seg på og skaffet seg sitt eget levebrød. Spør man innbyggerne er de helt overbevist om at det foregår noe spennende her.