Velg en side

Det er langt fra Las Vegas, Nevada til München i Tyskland. Store avstander har allikevel ikke vært noen hindring for spredning av kulturer og tradisjoner, og den tyske oktoberfesten har nok funnet veien til mer glisne strøk enn hele verdens gamblinghovedstad – også godt kjent som «syndenes by». Faktisk er Oktoberfest en stor greie her, og den er såpass populær at den strekker seg over halvannen måned – mer enn dobbelt så lenge som den originale oktoberfesten som avholdes i Tyskland. Her er det bare å ta med seg mer enn ett oktoberfest kostyme og sette seg på første fly med avgang mot Las Vegas!

En omfattende og innholdsrik festival

Oktoberfest er et populært tema i underholdningsbyen Las Vegas, og kommer på et bra tidspunkt da den store sommerturismen er over, og byen kanskje er klar for noe annet. Mange av byens hoteller arrangerer ulike fester og show basert på Oktoberfest, men den desidert største og mest autentiske oktoberfestivalen du finner i hele Nevada heter Hofbrauhaus og omtales som verdens største ølfestival. Festivalen begynner midtveis i september, nærmere bestemt den 15. september, og varer helt til oktober måned melder sin slutt. Der Oktoberfest i München vanligvis avsluttes den første søndagen i oktober, så kan man altså bære et oktoberfestkostyme ut hele oktober dersom man befinner seg i Las Vegas. Oh joy!

Blant showene man bør få med seg på Hofbrauhaus i Las Vegas kan vi anbefale Kreuzberg Rebellen. Dette er en trio som bærer sine oktoberfest kostymer med stolthet, og du kommer knapt nærmere autentiske tyske korpsmedlemmer/trubadurer enn disse tre joviale karene. Dette er nok slik nordmenn ser for seg tyskere under festivalen. Ellers kaster som vanlig Chippendales klærne også i oktober, men forskjellen er at de også tapper ølen for deg, og hele showet er naturligvis bygd opp om rundt nettopp Oktoberfest.

Er ikke Chippendales noe for deg, så kan vi også melde om at Las Vegas har et tilsvarende Oktoberfest-show med kvinner i hovedrollen. Det heter Fantasy Girls og settes årlig opp under Oktoberfest på det populære hotellet Luxor, og naturligvis er det også mulig her å få tappet øl fra showdeltakerne selv. Eller kanskje trenger du en hypnotisør til å fortelle deg at du må slutte å drikke så mye øl? Verdenskjente Anthony Cools avslutter oktoberfesten med sitt verdensberømte show den siste lørdagen av Oktoberfest. Han har kanskje ikke noe oktoberfestkostyme, men showet hans er definitivt verdt å få med seg allikevel!

Mye man bør få med seg i Las Vegas

Reiser man til Las Vegas i perioden hvor Oktoberfest arrangeres, så er man naturligvis nødt til å få med seg mye av det som nevnes ovenfor her. Men Las Vegas er en underholdningsby av dimensjoner, der det skal mye til for at man kjeder seg. Vi anbefaler at man også tar turen utenfor bygrensene og «The Strip» for å oppleve noe annet enn showbiz og spilleautomater. Områdene rundt byen har nemlig svært mye å by på – blant annet bør man få med seg den berømte demningen Hoover Dam, og naturligvis også kanskje en tur til Grand Canyon dersom man kan ta seg tid til det.