Velg en side

Det er kanskje ikke det man forbinder Syndenes By med, men Las Vegas er også hjem til den ypperste kunst. For byen er nemlig også kjent for nyskapning, og i den forbindelse har de åpnet flere utstillinger for kunst. Kan kunst bidra til økt interesse for Las Vegas, eller er byen i seg selv nok for at mennesker skal reise til byen gang på gang. Er potensialet nådd, eller kan man også presse inn et kunstmiljø i gambling og partybyen?

Noen mener at turister ikke vil se nytten av verdensklasses kunst i et virvar av tilbud som allerede finnes i byen, mens andre mener at kunst absolutt hører hjemme i en by som Las Vegas. Og hvorfor ikke satse på kunst, når både bryllupturisme og country-festival går an? Kunstmuseum må settes i en sammenheng der det blir naturlig å overvære vakker kunst, i stedet for at de drar videre til noe annet. Hoteller og kasino er et naturlig å starte, og mange av arrangementene holdes derfor i disse.

Det at det også er samtidskunst som vises fram, er med på å vekke interessen hos mange besøkende. Samtidskunst kan i mange sammenhenger være både et spark til samfunnet og styresmakter, men også ha en humoristisk side. Samfunnskritikk er ofte noe som speiler mange meninger blant folk, men som ikke er så mye uttalt. Derfor er Kush Fine Art museum et flott utgangspunkt for dem som reiser til Las Vegas. Med utgangspunkt i Vladimir Kush gallerier, finner man samtidskunst med en spesiell vri her.

Bellagio Gallery of Fine Art

Bellagio Gallery of Fine Art er et museum som får gode kritikker. Her finner man en fantastisk samling av 19 og 20. århundrets malerier. Her finner man både art nouveau og malerier fra belle epoque. I flotte lokaler finner man både Picasso, Fauberge og Warhol.

Atelier Richard MacDonald

Atelier Richard MacDonald er også en plass for kunst opplevelser i Las Vegas. En reise i den menneskelige kroppen, og skulpturene som MacDonald har skapt leker for alltid i livets teater. Galleriet er skapt i samarbeid mellom Cirque du Soleil og mesteren i figurativ skulptur-kunst.

Skye Art Gallery

Enda flere galleri for dem som elsker kunst er det plass til selv i Las Vegas. Skye Art Gallery er et av de mest prestisjefylte galleriene i byen. Galleriet tar imot artister fra hele verden, og nye talenter er velkomne til å stille ut sine kunstverk. Leder og driftet av Vanessa og Elena, har galleriet en unik blanding av lidenskap, innovasjon, tradisjon og kultur.

Las Vegas Art Museum

Las Vegas Art Museum er dedikert til å bringe kunst til ”hillbilly” byen. Startet opp så tidlig som 1997, med ønske om å øke folkets kulturelle kunstforståelse. LVAM har som målsetning å øke gjestenes forståelse av internasjonal kultur og samtidskunst. Med flere utstillinger hvert år med både lokale og internasjonale artister. Her er det plass til mye kunst, og i tillegg finnes det program for både voksne og barn.

Det er ingen tvil om at kunst har en plass i en by som Las Vegas. Kunsten kan utrykke følelser og realisme på en annen måte, og for mange kan kunsten være en flukt og et sted å samle tankene i en ellers finurlig verden. Det fleste galleriene og museene i Las Vegas ligger i tilknytning til ”the Strip”, og har man enten en dårlig dag, eller føler seg i et kunstnerisk humør, da er det kort vei til fantastisk kunst i utstillinger og galleri.