Velg en side

Skal du til Las Vegas er det mest sannsynlig at du dra dit for å gamble eller leve jetsett-livet, se fantastiske show eller gjøre andre aktiviteter i den samme sjangeren.

For Las Vegas kan by på det aller meste. Prangende gater med neonlys og fasjonable hotell og kopi-bygningene på ”The Strip”, er bare noen av severdighetene i den berømte byen midt i Nevada-ørkenen. I tillegg er det utallige andre aktiviteter i denne byen.

Men det er ikke alle som drar dit kun for å gamble og leve et syndig liv. Noen går med helt andre tanker i hodet. Eller det kan hende man ikke hadde klare tanker i hodet da man plutselig satt i et kapell, klar for å gifte seg. Det vi snakker om er et drive-by-bryllup.

 

I løpet av et eneste år, er det mer enn 100 000 som gifter seg i Las Vegas, noe som må være verdensrekord. Ekteskapsløftene til mer eller mindre seriøse par, gjør bryllup til en av de største næringsvirksomhetene i hele staten Nevada, rett etter gambling-industrien. Om det er et snev av impulshandling og stormforelskelse som gjør det, er vanskelig å si, men det er ikke tvil om at det pulserende utelivet og de liberale lovene utgjør en god kombinasjon. Og er man i gambling-humør fra før, kan man jo like gjerne gifte seg. Det er både fort gjort, og koster ikke mange kroner. Etter å ha spilt bort alle pengene sine, kan det kanskje være like greit.

Forskjellige kapeller med legendestatus

Graceland Wedding Chapel er en av de mest kjente kapellene, mye på grunn av at man under seremonien kan oppleve en ekte Elvis-imitator. Mange av kapellene drives i Elvis sin ånd og både Viva Las Vegas Chapel og Elvis Chapel er eksempler på at kjærlighetens klokker ringes inn til musikk av den avdøde legenden. Det kan være bryllupet mellom kongen sjøl og den vakre Priscilla i 1967 som satte i gang det hele. Etter den tid har hurtig-bryllup tatt helt av i den ellers spillegale byen.

Andre vielseskapell spiller på kjærlighetens andre symboler, som for eksempel Cupids Wedding Chapel, Mon Bel Ami Wedding Chapel og Forever Grand Wedding Chapel.

I tillegg finnes hundrevis av kapeller som vier nyforelskede par døgnet rundt. Visste man det ikke da man dro dit, kan det godt hende at man må innom et før hjemreisen.

Skilsmisser…

Mange av bryllupene i byen Las Vegas, kjent som Syndenes by, kjennetegnes ved at de ikke varer så lenge. Verken seremonien eller kjærligheten. Det er ofte et resultat av forhastede handlinger, noe som viser seg gang på gang. Noen ekteskap har vart like lenge som vielsen tar, nesten hvert fall. Et godt eksempel på det er Britney Spears sitt bryllup med barndomsvennen Jason Alexander som varte i hele 55 timer!!

Av disse grunnene kan det være greit at man har byen Reno i samme stat. Her har man de største skilsmissetallene i hele USA. Er man virkelig i tvil, får man tross alt 7 timers biltur på å finne ut om ekteskapet i det hele tatt var en god idé.

Men det er sikkert mange som er lykkelige gifte den dag i dag. Er man sikker tross alt, så er giftermål i Syndenes by, en minnerik affære.

Men skal man få bryllupet godkjent i Norge, så skal man være heldige. Norsk rettsvesen er en nokså nærtagende etat, og finner ofte giftermål i Las Vegas så støtende at det ikke vil bli godkjent med et tastetrykk.

Det kan jo kanskje være like greit, i og med at det er så mange ekteskap fra Las Vegas som ender i forlik og skilsmisse.