Velg en side

Sportsmessig er det ikke så bra stilt, men Las Vegas har da en del å by på også innen dette. Ingen utmerker seg spesielt utenfor USA, og det er hovedsakelig den amerikanske varianten av fotball det er snakk om, og baseball. Det spilles riktignok også fotball som vi kjenner det i Las Vegas, men de hevder seg ikke i hverken nasjonal eller internasjonal sammenheng.

Så planlegger man et reise til denne fantastiske og pulserende byen i Nevada, skal man ikke forvente å kunne kombinere det med en eller flere fotballkamper med verdenskjente lag.

Fotball
Men fortvil ikke, for det finnes løsninger på dette også. Man kan velge en reise via en annen europeisk by, som for eksempel spanske Barcelona, hvor man kan se en fotballkamp på eminente Camp Nou – Europas største fotballarena.

Det går fly direkte fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Barcelona, og videre derfra til Las Vegas. Alternativt må man uansett mellomlande i København, så hvorfor ikke svippe innom Spania når man først er i farta. Dessuten er det fin akklimatisering, for det er svært varmt i Las Vegas.

Det er forholdsvis enkelt å kjøpe Barcelona billetter på nettet, og legge inn dette som en kortere stopp i reiseruten.

Byen er den største i delstaten Nevada og en av USAs hurtigst voksende storbyer. Mye takket være den strategisk gode beliggenheten, i en ørken med nok av plass å bygge på rundt. University of Nevada ligger i Las Vegas, og ikke langt unna finner man Hooverdammen, Lake Mead og flere store militæranlegg. Flere av dem etablert under annen verdenskrig.

TV og Film
Utallige filmer og tv-serier har handlingen lagt til Las Vegas, blant annet CSI og Pantelånerne, for å nevne noen. Byens paradegate, The Las Vegas Strip figurerer i drøssevis av filmer, og hvor mange gangstere som har møtt sitt endelikt på filmlerret her kan vel ikke en gang telles.

Las Vegas er også kjent for sine fantasifulle og kreative bryllupsmuligheter, og det er den byen i verden med flest skilsmisseadvokater per kvadratkilometer. Kuriøst å tenke på dersom man vurderer en reise til denne unike oasen ute i den amerikanske ørkenen.

Selv om de fleste av oss forbinder denne byen med spill, gambling og casinoer på rekke og rad, har Las Vegas så utrolig mye mer å by på. Rent underholdningsmessig står ikke Las Vegas tilbake for noe. Faktisk regnes byen som en av de fremste i verden å fremføre noe i, og det er også hit store artister kommer for å vise seg frem. Være seg de danser, synger eller tryller. Alt hva hjertet begjærer finner man her.