Velg en side

Før i tiden hadde man ikke noe annet valg enn å sette seil og kurs vestover til Amerika. Det var langsomt og i mange situasjoner en farlig overfart, med stor sjø og skumle værfenomener. Man dro innom flere havner før man tok det siste havstykket med en klump i halsen. Noen dro rundt England, mens andre valgte roligere farvann lenger nord.

Kom man endelig til den andre siden, var det ennå lang vei til ørkenbyen som ligger langt vest i landet. Med bil tar man Interstate Highway 15 fra Los Angeles, eller 40 dersom man kommer østfra. Eller man tok rett og slett toget. Eller var det kanskje hest og kjerre som var tingen? I dag er situasjonen uansett en annen.

Det har i mange år gått fly fra en rekke flyplasser i Europa til USA, til og med til McCarran-flyplassen i Las Vegas. Helt fra årene etter andre verdenskrig har McCarran vært byens internasjonale flyplass. Dit kan du reise slik at du kan spille på casino på ordentlig, og ikke bare på betting sider på nettet.

McCarran fra lufta

Las Vegas ligger midt-vest i USA, i staten Nevada. Fra Norge finnes det 1 direkteflygning til denne flyplassen, nemlig Norwegian sin direkteflygning mellom Oslo Gardemoen og flyplassen i Las Vegas. Denne flygningen tar omtrent 10 timer. Litt mer fra Norge, og litt mindre andre veien. Men skal man ta direkteflyet må man reise på en tirsdag. Man kan videre reise til Las Vegas med en omstigning. Det er ofte London som er mellomlanding, men man kan også reise via andre flyplasser. Skal man reise via andre flyplasser må man beregne minst 6 timer ekstra for å komme seg til Syndenes by over Atlanteren.

SAS tilbyr flygninger til Las Vegas, med mellomlanding. Da må man fly fra Oslo Gardemoen og videre til London eller andre flyplasser som tilbyr flygning til Las Vegas.

Velger man en annen flyplass i USA, er det nærliggende å fly til Los Angeles. Da er det ikke langt til Las Vegas, som man enten kan fly til, ta tog eller kjøre en leiebil til.

Flyr man innenlands i USA, kan man fly til tre forskjellige flyplasser i og rundt Las Vegas. Det er den allerede nevnte McCarran-flyplassen (LAS), Henderson Executive Airport (HSH) og North Las Vegas Airport (VGT). Da har man flere muligheter når man skal fra Norge til Las Vegas.

Ikke nødvendigvis billig

Prisen avhenger av mange ting, for det er ikke nødvendigvis veldig billig å fly til USA. For eksempel er det avgjørende hvor lang tid i forveien man bestiller billetten, hvilket flyselskap eller reiseoperatør man bruker, hvor mange mellomlandinger man kan godta, når i uka man ønsker å reise og når på året man ønsker å reise. Det finnes mange nettsider som sammenligner priser for deg. Av de mest kjente kan nevnes:

Disse sammenligningsbyråene vil finne fram til de rimeligste mulighetene når det gjelder flyreiser. Når man skal reise til Las Vegas kan det derfor være smart å saumfare markedet for flybilletter, da det finnes så mange ulike reiseruter man kan velge for å komme dit. Vil man reise på kortest mulig tid bør man velge direkteruten fra Oslo Gardemoen, men vil man også få med seg litt av USA, kan man velge en annen rute kombinert med annen reisemåte innenlands i USA.

Både fly, tog og leie av bil kan bestilles fra Norge, noe som ikke er veldig dyrt, tatt i betraktning av hva det koster i hjemlandet.

Man trenger ikke være nervøs for når man reiser, for det skjer alltid noe i Las Vegas. Uansett hva man er interessert i, er det alltid noe for noen og en hver.