Velg en side

Den beryktede sandmetropolen midt i ingenmannsland er Las Vegas med sine kasinoer og hoteller som regnes som verdens mest overdådige og luksuriøse i sine slag. Her renner gambling-pengene inn, fra millioner av besøkende som vil prøve lykken, 365 dager i året. Til alle døgnets tider blinker det i neonlys-skilt på hvert et hjørne, og så langt øye kan se er det ene etter det andre hotellet finere enn det forrige. Her finner man fantastiske show med sirkusartister i ypperste klasse, eller verdensstjerner som holder konserter enten det er opera eller pop-musikk de spiller.

Likevel er det kanskje en del ting ikke alle visste om gangsterbyen Las Vegas.

 1. Las Vegas

Selve ordet Las Vegas betyr komisk nok ”engene”. I dette ørkenlandskapet er det ikke mye som gror, da området er en av de tørreste og solrike stedene i hele USA. Men på grunn av alle vannkildene, fra blant annet elvene, vannreservatene og den sporadiske avbrytelsen av regn, storm og økt fuktighet i luften. Før i tiden kunne man se de grønne engene, og det var da de spanske imperialistene fant opp navnet til byen.

 1. University of Nevada UNLV

Det ikke alle vet er at det er et aktivt og fruktbart studiemiljø i Las Vegas, med tusenvis av nye studenter hvert år. University of Nevada UNLV har et stort mangfold, med studenter fra alle landets hjørner og til og med over 1000 utenlandsstudenter. Universitetet har lagt stor vekt på utdanning innen utøvende kunst innen musikk, teater og dans. Det har fostret mange kjente artister og skuespillere.

 1. CSI

Den originale serien som het Crime Scene Investigation CSI er spilt inn i Las Vegas. Denne serien gikk på TVNorge fram til 2015, men vises på flere kanaler den dag i dag. Kriminalteknikerne i serien skulle undersøke mistenkelige dødsfall og forbrytelser gjort av skikkelser i den mørke kriminal-verden i byen. Senere fikk serien oppfølgere som CSI Miami og CSI NY. Serien hadde på det meste over 80 millioner seere verden over.

 1. 100000 gifteklare hvert år

Over hundretusen mennesker gifter seg i Syndenes by hvert år. Det hele har blitt en industri der man kan gifte seg på såkalte vielseskapeller. Slike kapeller er det flere hundre av i Las Vegas, som kan kalles seg verdens bryllups-hovedstad. Mange som gifter seg i en av byens kapeller, angrer seg fort, og da er det fint at byen Reno har tatt på seg ansvaret for å ordne med skilsmissepapirene.

 1. Størst befolkningsvekst

Las Vegas er en av de byene som har hatt det største befolkningsveksten i verden de siste 70 årene. Fra 1950 har byen hatt en befolkningsvekst på 8000%, fra skarve 25000 innbyggere til dagens 2 millioner (dersom man tar med forstedene).

 1. Messer og show

Las Vegas er hjemsted for en rekke messer og show hvert år. Man kan delta på bil og flyshow, for å nevne noen. Noen av dem som kan nevnes er:

 • SEMA
 • Pack Expo LV
 • Global Gaming Expo
 • NBAA
 • CES
 • Shooting, Hunting and Outdoor
 • LV Winter Market
 • Safari Club International
 • Magic Marketplace Spring Show
 1. Kjente personer

Det er ganske mange kjendiser som kommer fra Las Vegas, men kanskje ikke så mange som den populære byen skulle tilsi. Av de aller mest kjente kan nevnes artisten Ne-Yo, tennisspilleren Andre Agassi og bandet The Killers. I tillegg har mange kjente artister spilt og slått i gjennom her, blant andre Elvis, Frank Sinatra og Beyoncé.

 1. Fonteneshow med musikk

Utenfor Bellagio, hotellet med den enorme fontenen, starter med jevne mellomrom et flott vannshow med en fontene som står høyt i været. I takt med musikken spiller vannet akkurat som musikken flyter gjennom luften.