Velg en side

USA har i løpet av relativt kort tid etablert seg som et vinland å regne med, og viner fra USA kan konkurrere med gode viner fra de etablerte europeiske vinlandene. En reise til USA og Las Vegas er selvfølgelig en glimrende anledning til å oppleve amerikanske viner, men det er også mulig å utforske dette vinlandet fra ditt eget hjem.

Gode viner fra mange forskjellige delstater

De aller fleste tenker kanskje på Napa Valley i delstaten California når det gjelder amerikanske viner. Dette området er et av de viktigste, men i dag produseres det vin i mange delstater. Det betyr at du kan få både gode hvitviner og kraftige rødviner som er laget i USA.

Heldigvis trenger du ikke noe spesielt tilbehør til vin for å oppleve amerikanske viner, på det området er disse vinene helt like som viner fra andre deler av verden. Husk også på at det ikke finnes noen fasitsvar når du handler vinglass og annet vintilbehør, en rekke forskjellige glass kan benyttes til amerikanske viner.

Amerikanske snacks er en selvfølge når du skal få Las Vegas-stemningen

I Las Vegas er mulighetene uendelige når det gjelder god mat og drikke. Det finnes selvfølgelig et gigantisk antall restauranter, vinbarer, diners og andre spisesteder å velge mellom. Du kan kanskje ikke gjenskape denne stemningen til 100 % i egen stue, men det er mulig å komme en bit på veien.

Det store utvalget amerikanske viner betyr også at det er enkelt å matche for eksempel grillmat, kyllingvinger og annen typisk amerikansk mat med en god vin. Etter hvert finnes det også et godt utvalg ferdige amerikansk snacks i norske dagligvarebutikker. Det betyr at du kan finne det aller meste du trenger til den amerikanske vinkvelden på et og samme kjøpesenter – og alt er klart for en skikkelig vinkveld med tema Las Vegas og amerikansk vin.

.