Velg en side

Det er ikke mange konserter og show som går av stabelen i disse dager, heller ikke i Las Vegas, men det betyr ikke at vi ikke kan kose oss med konserter som har blitt tatt opp tidligere!

En rekke konsertfilmer har nemlig blitt spilt inn i Las Vegas opp gjennom årene. Vi har samlet en liten liste som du kan sjekke ut neste gang du får behov for å suge til deg litt kultur! Hvis du blir lei av å spille på casino på nett, kan du jo bruke disse Las Vegas-filmene som inspirasjon til din neste ferietur – når koronakrisen er over! Her får du fem konserter du bør sjekke ut, og best av alt – ingen fulle folk ved siden av deg som roper og søler øl.

Elvis Presley, “Elvis: That’s the Way It Is” (1970):

Etter et langt avbrekk fra turnéer gikk Elvis Presley på scenen i Las Vegas i 1970. Han tok 13 års pause med fokus på å lykkes som skuespiller, men det ble ikke suksess i samme målestokk som han oppnådde på scenen. «Elvis: That’s the Way It Is» tar for seg hvordan det gikk da han begynte å opptre igjen. Filmen er en kombinasjon av en dokumentar-/konsertfilm, og beskriver hvordan The Elvis Summer Festival gikk for seg i august 1970.

Cher, “Live in Concert From Las Vegas” (1999):

Dette var konserten hvor munker breakdancet på scenen og Cher tok Las Vegas med storm. Denne konsertfilmen ble spilt inn på MGM Grand Garden under Chers comeback på slutten av 90-tallet. Med sju klesskift i løpet av bare 75 minutter leverte konserten underholdning på løpende bånd både for øyne og ører!

The Who, “Vegas Job” (2006):

Vegas Job er en konsertfilm som både beskriver dotcom-boblen som sprakk på spektakulært vis, og som gir deg nydelig musikk! Den tar for seg gjenforeningen av The Who under «iBASH ´99» på MGM Grand i oktober 1999. Ryktene sier at hele opplegget kostet $16 millioner, og det ble satt opp som en lanseringsevent for internettselskapet Pixelon som satset på å streame arrangementer med høy kvalitet på nettet. Det eneste problemet? Det fungerer ikke. Opps! En liten forglemmelse. Om ingen fikk sett på det den gangen, så kan du se på det nå – i det minste.

Guns N’ Roses, “Appetite for Democracy” (2014): Axl Rose i 3D!?

Du burde ofre et lam eller 10 til teknologigudene som takk for denne visuelle bonanzaen. Den er filmet live på The Joint på Hard Rock Hotel i november i 2012, under et av bandets opphold på denne arenaen. Maratonkonserten er nesten tre timer lang og inneholder hele 25 sanger, ispedd både poledancere og pyroteknikk i stor skala.Justin Timberlake, “Justin Timberlake + The Tennessee Kids” (2016): Fra Hannibal Lecter til den søteste i N’Sync, Jonathan Demme vet virkelig hva som treffer hjertet. Regissøren av «Nattsvermeren» tok kontrollen på denne livefilmen som ble spilt inn på de to siste kveldene av Timberlakes episke toårige «20/20 Experience World Tour» på MGM Grand i januar 2015. Resultatet ble et nydelig musikalsk kunstverk som alle kan være fornøyd med. Dessverre ble dette den siste filmen Demme regisserte, ettersom han døde i april 2017.