Velg en side

Det er ikke alltid like enkelt å finne motivasjon til å stå på når det gjelder de litt tyngre og omfattende byggeprosjektene. Å bygge et lite utekjøkken er lystbetont for de aller fleste, men å montere dampsperre eller fuktsperre i et større byggeprosjekt er ikke alltid like gøy. Da kan det være greit med en liten gulrot, kanskje du kan drømme deg bort til kasinogulvet når du legger fuktsperre-gulv?

Ikke så spennende, men utrolig viktig

Noen momenter gir virkelig en følelse av fremdrift i byggeprosjektet, det gjelder for eksempel montering av reisverk, overflatebehandling eller legging av tak. Samtidig er det mange andre trinn som er minst like viktige, men som ikke får i nærheten av like mye oppmerksomhet.

Den såkalte dampsperren er et godt eksempel. Den skal enkelt forklart sørge for at den varm og fuktige luften inne i boligen ikke trenger inn i isolasjon og konstruksjon. Slik forebygges kondens, fuktskader, råte og sopp. Det er lett å forstå at dette momentet helt enkelt må være en del av byggeprosjektet, les om fuktsperre og dampsperre hvis du vil se på detaljene.

Penger å spare på jobben

Det vil være en individuell vurdering om du kan ta på deg jobben med å montere dampsperre selv eller ikke. Det finnes gode instruksjoner for hvordan dampsperren skal monteres, for mange vil det være gjennomførbart å følge instruksjonene og montere et slikt system i løpet av ikke alt for lang tid. Det er selvfølgelig svært viktig å forhøre seg med fagfolk hvis du er usikker, og gjerne la en bygningskyndig person kontrollere jobben.

Arbeidskostnaden utgjør en stor del av totalsummen for et større byggeprosjekt, noe som da også fører til at egeninnsats kan spare deg for store summer. Kanskje de sparte pengene fra eget arbeid kan være det som skal til for at du endelig skal gjøre den drømmen om Las Vegas til virkelighet?